تماس بگیرید 09123498298
خانه / cat1 / خبرگزاری آريا – روش هاي تشخيص اصل بودن روغن زيتون

خبرگزاری آريا – روش هاي تشخيص اصل بودن روغن زيتون

[ad_1]

روش هاي تشخيص اصل بودن روغن زيتون

خبرگزاري آريا –
نحوه تشخيص روغن زيتون,نکاتي براي تشخيص روغن زيتون
براي انتخاب روغن زيتون مرغوب، بهتر است اول آن را ببوييد
روغن زيتون از سالم ترين روغن هاي خوراکي است که از ديرباز در انواع غذا و سالاد و آشپزي مورد استفاده بوده است. اما اين روزها اصل و خالص بودن آنهم اهميت پيدا کرده است.
در بازار الان با تمام تفاسيري که در مورد روغن هاي مختلف و داشتن پالم آنها و چربي هاي اشباع و غير اشباع که از آنها صحبت مي شود، يکي از گزينه هايي که همه سراغ آن رفته اند براي تغذيه سالم روغن زيتون است. در اين مطلب براي شما از روش خريد بهترين روغن زيتون صحبت کرده ايم.
روش تشخيص اصل بودن روغن زيتون
براي انتخاب روغن زيتون مرغوب، بهتر است اول آن را ببوييد. روغن زيتون خوب بايد بوي زيتون يا سبزي يا سيب بدهد که مربوط به نوع زيتون يا زمان برداشت آن است.اگر بوي فلزي احساس کرديد، بدانيد که روغن، نامرغوب يا فاسد است.
مرحله بعدي، چشيدن روغن است. براي اين کار طوري روغن را روي زبان بريزيد که سقف دهان را نپوشاند. مزه روغن نامرغوب روي زبان به کندي پخش مي‌‌شود. برخي روغن‌هاي خوب در عقب دهان مزه تندي ايجاد مي‌کند که نشانه برداشت زيتون نارس است و با افزايش رسيدگي، مقدار تندي آن کاهش مي‌‌‌يابد.
بايد بدانيد که روغن زيتون در دماي اتاق به صورت مايع است و هنگام قرار گرفتن در يخچال منجمد مي شود. همچنين، روغن هاي چندگانه ي غير اشباع ( از نوع روغن گياهي زرد) هم در دماي اتاق و هم در دماي يخچال به صورت مايع باقي مي مانند.
حالا با در نظر داشتن اين دو نکته و معيار آزمايشي ساده انجام مي دهيم تا اصالت روغن زيتون را تشخيص دهيم:
۱٫ دو تا چهار قاشق غذاخوري روغن زيتون را در شيشه مربا بريزيد. در آن را محکم ببنديد.
۲٫ شيشه را به مدت ۲۴ ساعت در يخچال قرار دهيد.
۳٫ اگر روغن به حالت انجماد در بيايد چربي تک سير نشده و روغن زيتون طبيعي است.
۴٫ اگر روغن مايع باقي بماند روغن چندگانه ي غير اشباع است و روغن زيتون طبيعي نيست.
هنگام خريد روغن زيتون به اين موارد حتما دقت کنيد
ظرف روغن زيتون بايد تيره باشد، روغن زيتوني که در معرض نور باشد طعم خود را از دست خواهد دهد. دقت کنيد ظرف روغن زيتون حتما شيشه اي باشد و تيره. ظروف پلاستيکي و يا روشن را به محض رويت کنار بگذاريد!! پس از خريد، روغن زيتون را در کابينت و دور از نور قرار دهيد.
به “تاريخ برداشت محصول” يا “بهترين زمان مصرف” توجه فرماييد. از تاريخ برداشت زيتون نبايد بيش از دو سال گذشته باشد. فراموش نکنيد بهترين زمان مصرف چندماهي قبل از آن است که روي شيشه درج شده! چرا که اين تاريخ نسبت به زمان بسته بندي درج شده نه زمان برداشت محصول.
تشخيص روغن زيتون,تشخيص روغن زيتون اصل
رنگ روغن زيتون مناسب بايد زرد تا زرد مايل به سبز باشد
آيا رنگ معيار مناسبي براي تشخيص است؟
فراموش نکنيد رنگ روغن زيتون معيار مناسبي براي تعيين کيفيت روغن نيست زيرا به راحتي مي‌توان در آن تقلب کرد. به علاوه هر نوع زيتون، رنگ مخصوص خود را دارد و يا حتي اگر مقدار برگ‌هاي آن همراه دانه زياد باشد، رنگ روغن حاصل را تغيير مي‌دهد.
اگر روغن زيتون وارداتي مي خريد بايد بدانيد کدام کشورها بهترين زيتون ها را دارند
کشورهاي اروپايي مثل يونان و ايتاليا، بهترين هستند. از جمله ي .”..Packed in” و “…Bottled in” بترسيد! زيرا اين بدين معني ست که روغن در آن کشور صرفا بسته بندي شده و مشخص نيست زيتون متعلق به کجاست. بدنبال “… Product of” بگرديد و همانطور که گفته شد کشور هاي ايتاليا، يونان و پس از آن اسپانيا و تونس بهترين ها هستند.
اين کلمات جادويي را به خاطر بسپاريد
سعي کنيد روغن زيتوني بخريد که روي آن نوشته شده Extra Virgin Olive Oil. زيرا اين محصول کمترين فراوري را دارد و طعم بهتري خواهد داشت. فريب کلمات Pure و Light بر روي شيشه ها را نخوريد، اين محصولات فراوري شده هستند و هرگز طعم روغن زيتون خالص را نخواهند داشت.
آيا کنسرو زيتون بخريم؟
واردات کنسرو زيتون که کاملا ممنوع است، چون زيتون‌هاي کنسروي روي دست باغداران مانده است. تعرفه واردات روغن زيتون فله‌اي ۲۶ درصد است که اگر واردات به صورت شيشه‌اي باشد بايد تعرفه آن را بسيار بيشتر از اين ها حتي تا مقدار ۲۰۰ درصد بالا ببرند، چرا که اگر روغن زيتون خارجي به صورت شيشه اي وارد شود در واقع از کار خارجي ها حمايت مي کنيم. در صورتي که روغن زيتون مي تواند به صورت فله وارد شود و در ايران بسته بندي و توزيع شود که اين موضوع خود نوعي حمايت از کار ايراني است.
۳ روش تشخيص روغن زيتون خالص و اصل :
روش تشخيص روغن زيتون خالص بر اساس استانداردهاي شوراي بين المللي روغن زيتون به اين شرح است:
۱- آنکه رنگ آن بايد زرد تا زرد مايل به سبز باشد.
۲- اينکه بوي ميوه از جمله بوي سيب،‌ گوجه فرنگي، ميوه زيتون يا علف تازه بدهد. که البته در اين دو روش امکان تقلب با افزودن اسانس‌هاي مختلف وجود دارد.
۳- مهم ترين روش تشخيص بوده، تاکنون کسي نتوانسته در اين زمينه تقلب کند و به تست چشايي مربوط است. بدين صورت که شما يک قاشق غذاخوري روغن زيتون را در دهان خود مي‌ريزيد، آن را در داخل دهان مي‌چرخانيد و با استشمام هوا آن را پايين مي بريد، بايد پس از چند ثانيه در انتهاي گلو تلخي و تندي حس شود که گلو را مي سوزاند و گاهي ممکن است از شدت تندي فرد به سرفه بيفتد. درست پس از يک دقيقه مزه تلخي و تندي از بين مي رود و خوشمزه مي شود ضمن اينکه فرد با خوردن اين روغن در دهان خود احساس چربي نمي کند.
منبع: alodoctor.com – seemorgh.com

[ad_2]

درباره ی admin

همچنین ببینید

طرز تهیه کیک سه شیر

[ad_1] کیک سه شیر کیکی ساده و خوشمزه مکزیکی است که در تمام دنیا معروف …