خبرگزاری آريا – طرز تهيه دلمه برگ مو + خواص دلمه برگ مو

[ad_1]

طرز تهيه دلمه برگ مو + خواص دلمه برگ مو

خبرگزاري آريا –
خواص دلمه برگ مو,فوايد دلمه برگ مو
طرز تهيه دلمه برگ مو
اواسط فصل بهار برگ موهاي تازه در بازار پيدا مي شود که واقعا حيف است از آن ها استفاده نکنيم.
اواسط فصل بهار برگ موهاي تازه در بازار پيدا مي شود که واقعا حيف است از آن ها استفاده نکنيم. دلمه برگ مو از پيش غذاها يا غذاهاي مرسوم ما ايراني هاست و در خيلي از نقاط کشورمان محبوب است و زياد درست مي شود. در اين مطلب سعي مي کنيم طرز تهيه اين دلمه خوشمزه را مرحله به مرحله برايتان آموزش بدهيم.
مواد لازم براي تهيه دلمه برگ مو :

برگ مو يا همون برگ انگور تازه ۴۰-۵۰ عدد
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
برنج نصف پيمانه
* سبزي دلمه خرد شده ( گشنيز، جعفري، نعناع و ترخون) ۴-۵ قاشق خرد شده
بياز متوسط دو عدد
لپه ۱/۳ پيمانه
نمک و فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

* سبزي دلمه خرد شده ( گشنيز، جعفري، نعناع و ترخون) به يک نسبت با گشنيز کمي بيشتر (البته شويد و پيازچه و تره هم ميتونه اضافه بشه)
مواد لازم براي چاشني دلمه :

* استاک گوشت ۱ استکان
کره ۲۵ گرم
سرکه يا آبغوره نصف پيمانه
شکر ۱-۲ قاشق غذاخوري
نمک به مقدار کم

* استاک گوشت (اگه نداشتيد ميتونيد از يک بسته عصاره گوشت استفاده کنيد با يک استکان آب)
مراحل تهيه دلمه برگ مو :
بايد لپه و برنج را از قبل خيس کنيم. پيازها را نگيني خرد مي کنيم و در مقداري روغن به همراه زردچوبه تفت مي دهيم. کمي که سبک شد و رنگ آن طلايي شد گوشت را اضافه مي کنيم و روي حرارت ملايم آن را تفت مي دهيم. برنج و لپه ها را هم جداگانه مي پزيم. البته بايد مراقب باشيم که برنج را کمي دون برداريم و لپه هم کامل بپزد ولي له نشود.
سبزي خرد شده را به گوشت در حال تفت اضافه مي کنيم و نمک و فلفل هم مي زنيم. در نهايت لپه و برنج را هم اضافه مي کنيم و از روي شعله بر مي داريم.
کف قابلمه اي که مد نظرمان هست را چند تا برگ مو پهن مي کنيم که دلمه ها نسوزد.
مراحل پيچيدن برگ مو
براي پيچيدن دلمه ها روشهاي مختلفي وجود دارد که مرسوم ترين آن بقچه اي هست و رولي. اگر برگ هايي که استفاده مي کنيد تازه هست بايد دو سه دقيقه اي در آب جوش بجوشد تا نرم شود و موقع پيچيدن نشکند (البته من نجوشاندم) برگ ها را که آماده کرديد، پهن کنين و مواد را داخل آن بريزيد و آن را بپيچيد.
برگ مو را به پشت پهن مي کنيم و يک قاشق از مواد دلمه که آماده کرديم روي آن مي ريزيم. اگر برگ موتان کوچک بود مي توانيد از دوتا برگ روي هم استفاده کنيد که مواد بيرون نريزد.
دو قسمت پاييني برگ را روي مواد مي گذاريم. بعد هم از دو سمت کناري برگ را به داخل خم مي کنيم که کاملا روي مواد را بگيرد.
در نهايت هم خيلي محکم برگ را رول مي کنيم.
چاشني دلمه برگ مو
براي دلمه من از نصف يک عدد عصاره گوشت و نصف ليوان آب و نصف ليوان آبغوره و کمي شکر استفاده کردم. اين مخلوط را روي حرارت گذاشتم و به آن کره اضافه کردم. وقتي همه مواد با هم مخلوط شدند و به جوش آمد، آن را روي دلمه ها ريختم.
يک پيشدستي هم روي دلمه ها مي گذاريم که موقع پخت از هم وا نرود. بعد هم در قابلمه را مي گذاريم و روي حرارت مي گذاريم. با حرارت متوسط رو به کم، براي حدود يک ساعت مي پزد. البته اين زمان بستگي به اندازه قابلمه و مقدار دلمه هايتان هم دارد.
دلمه برگ مو,طرز تهيه دلمه برگ مو
دلمه برگ مو خاصيت آنتي بيوتيکي هم دارد و عفونت بدن را رفع مي کند
نکاتي براي پخت دلمه برگ مو :
اگر ابتدا برگ ها را پختيد و آن ها را محکم پيچيديد ديگر لازم نيست روي آن پيش دستي بگذاريد.
خواص دلمه برگ مو
بدون شک شما هم از جمله کساني هستيد که دلمه را بسيار دوست داريد و مي دانيد که اين غذاي اصيل ايراني داراي فوايد بسياري خواهد بود اگر با برگ مو درست شود. در ادامه از خواص دلمه برگ مو برايتان مي گوييم.
دلمه برگ مو سرشار از پروتئين، اسيد آمينه، آهن، روي، پتاسيم، فيبر، کلسيم، گوگرد، فسفر، منيزيم، قند، يد، سيليس، سديم، اسيد فوليک، کربوهيدرات، انواع ويتامين هاي A ، C ، E گروه ويتامين هاي B مانند B1، B2، B5، B6 و B12 است.
براي بررسي خواص دلمه برگ مو و اينکه مصرف اين غذا براي چه افرادي مفيد است با يکي از محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت و‌ گو کرديم که در ادامه مشروح آن را مي خوانيد.
مهم ترين خواص دلمه برگ مو
اين غذا انرژي زا بوده و براي تقويت عمومي بدن مفيد است؛ سبزيجات استفاده شده در تهيه اين غذا هم خاصيت آنتي اکسيداني دارند و موجب تقويت سيستم ايمني بدن مي شوند.
دلمه برگ مو به علت داشتن کلسيم و منيزيم براي استحکام استخوان ها و دندان ها مفيد است؛ دلمه برگ مو خاصيت آنتي بيوتيکي هم دارد و عفونت بدن را رفع مي کند.
دلمه برگ مو براي رشد کودکان، تقويت معده و ازدياد شير مادران شيرده موثر بوده؛ اين غذا به علت داشتن آهن هم براي زنان مفيد است. پتاسيم موجود در دلمه برگ مو از ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي جلوگيري مي کند و فشار خون را هم کاهش مي دهد.
مبتلايان به چربي خون دلمه برگ مو را بهتر است به همراه آب ليموترش تازه ميل کنند؛ اين غذا به علت داشتن آهن، منيزيم و ويتامين B1 سبب رفع کم خوني مي شود.
گردآوري: بخش آشپزي بيتوته
منابع : alodoctor.com
2nafare.com


[ad_2]